Weer pijnloos bewegen? Probeer manuele therapie in Amsterdam – Groepspraktijk Willem Coumou & Collega's – Amsterdam

Groepspraktijk Willem Coumou & Collega's

35 jaar ervaring!

Een persoonlijke aanpak staat bij ons altijd centraal.

Terug naar overzicht

Weer pijnloos bewegen? Probeer manuele therapie in Amsterdam

Bent u uit #balans? Wilt u graag uw #eigen #kracht terugvinden? Misschien is #haptotherapie die zijn basis kent in de #haptonomie wel de geschikte #therapie.

Manuele therapie is al sinds jaar en dag niet meer weg te denken als specialisatie van fysiotherapie, waarbij vooral het gebruik van de handen – het woord manueel zegt dit al – een belangrijke rol speelt. Wordt in de reguliere fysiotherapie zeer frequent gebruikgemaakt van apparatuur, bij manuele therapie worden klachten van het bewegingsapparaat, zoals houdingsproblemen en/of pijn, verholpen door spieren en gewrichten met de handen te bewegen, erop te drukken en ze te manipuleren.

Hoe werkt manuele therapie?

Als iemand praat over manuele therapie dan komt meestal het specifieke onderdeel manipulatie ter sprake. Bij manipulatie wordt op een gecontroleerde manier een korte beweging oftewel een impuls gegeven. Bij deze, door de cliënt niet tegen te houden, beweging ontstaat vaak een krakend of knappend geluid, vandaar ook dat een manueel therapeut soms ook wel ‘kraker’ wordt genoemd. De beweging is over het algemeen niet pijnlijk, maar kan wel tijdelijk een vreemd gevoel geven. Meestal zijn de klachten daarna direct een stuk minder. Er is minder pijn en de bewegingsvrijheid is toegenomen. Een behandeling door een manueel therapeut bestaat echter niet alleen uit ‘handenwerk’. Omdat het de bedoeling is dat de bereikte resultaten een blijvend karakter hebben, horen ook het geven van uitgebreide instructies en adviezen ten aanzien van houding tot het behandelplan.

Voor wie is manuele therapie bedoeld?

In principe kan manuele therapie als behandeling ongeacht de leeftijd worden ingezet bij iedereen die problemen ondervindt bij het bewegen. Maar met name bij nek-, rug- en heupklachten geven behandelingen vaak een heel direct resultaat. Bij manuele therapie gaat men uit van de mens als geheel en worden klachten dan ook in zijn totaliteit behandeld. Want houdingsproblematiek kan diverse oorzaken hebben, een directe, zoals een ongeluk, maar ook een jarenlange verkeerde zithouding of stress.

De titel van manueel therapeut is in Nederland niet beschermd. Dit kan betekenen dat iemand manuele therapie toepast terwijl hij of zij daar niet voor is opgeleid. Check daarom altijd het register van de Nederlandse Vereniging voor Manuele therapie (NVMT). Iedere manueel therapeut met de masteropleiding manueel therapie staat hierbij ingeschreven.

Misschien kan manuele therapie ook helpen om uw klachten te verlichten. Woont u in Amsterdam of omgeving? Neem contact op met Haptotherapie Coumou, zodat we kunnen kijken of we u kunnen helpen.

Metatitle
Pijnloos bewegen met manuele therapie in Amsterdam

Meta descriptie

Publicatiedatum: 06-09-2019