Specialisaties – Groepspraktijk Willem Coumou & Collega's – Amsterdam

Groepspraktijk Willem Coumou & Collega's

35 jaar ervaring!

Een persoonlijke aanpak staat bij ons altijd centraal.

Specialisaties

echografisch onderzoek, is vaak noodzakelijk om de juiste diagnose te stellen

Jaarlijks gaan zo’n 2,5 miljoen mensen, jong en oud, naar de fysiotherapeut. Omdat ze klachten hebben vanwege hun houding of omdat een beweging problemen oplevert.

Shockwavetherapie is dé behandelmethode voor pijnklachten aan pezen, spieren en gewrichten. Daarnaast is shockwavetherapie wetenschappelijk bewezen effectief en hebben wij meer dan 30.000 behandelingen aan ervaring!

Acupunctuur is een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG). In de TCG werkt men vanuit de gedachte dat lichamelijke en geestelijke klachten worden veroorzaakt door verstoringen in de energiehuishouding van het lichaam.

Haptotherapie stimuleert het bewust worden van gedachten, gedrag en gevoel in verschillende situaties. Hierdoor zal je jezelf beter begrijpen. Je zal beter voor jezelf kunnen zorgen en je zal makkelijker keuzes kunnen maken.

Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds je houding en bewegingen te verbeteren. Hiervoor gebruikt de manueel therapeut een aantal specifieke technieken die in de gewrichten kunnen worden toegepast.

Manuele therapie is een behandelmethode die direct aangrijpt op de gewrichten van ons lichaam. De therapie is ontwikkeld door G. van der Bijl, D.O.

Deze methode voor de behandeling van a-specifieke rug- en nekklachten is in de jaren 50 van de vorige eeuw ontwikkeld door Robin McKenzie, een fysiotherapeut uit Nieuw Zeeland.

Willem Coumou & Collega’s zijn gespecialiseerd in Podologie. U kunt een afspraak maken zonder een verwijzing van uw arts.

Je vindt hier informatie over wat de NVFS sportfysiotherapeut® voor je kan betekenen. Uiteraard kan hij (of zij) je bijstaan wanneer je een blessure hebt.

Waarin verschilt een sportmassage precies van een reguliere massage? En is het ook aan te raden voor niet sporters? In deze blog vertellen wij er meer over.

Dry needling is een zogenaamde intramusculaire – in een spier – behandeling die wordt uitgevoerd door een fysiotherapeut. Deze behandelmethode wordt vaak ingezet bij spierklachten die al langer bestaan als onderdeel van een totaalbehandeling.