In balans met haptotherapie – Groepspraktijk Willem Coumou & Collega's – Amsterdam

Groepspraktijk Willem Coumou & Collega's

35 jaar ervaring!

Een persoonlijke aanpak staat bij ons altijd centraal.

Terug naar overzicht

In balans met haptotherapie

Als het even niet zo lekker loopt in het leven en als u de balans in uw lichaam kwijt bent, kan haptotherapie de geschikte manier zijn om uw eigen kracht terug te vinden en weer in contact met uzelf te komen. Wat is dat eigenlijk, haptotherapie? Haptotherapie Coumou in Amsterdam legt het u uit.

Haptotherapie, wat is dat?

Haptotherapie is een psychotherapeutische behandeling, waarbij lichaamswerk centraal staat. De basis komt uit de de haptonomie, oftewel de leer van het menselijk gevoel en gevoelsleven. Hierbij staan menselijke interacties op het gebied van voelen, aanraken en contact maken centraal. In de haptonomie betekent dit dat u en wat voor u wel of niet goed voelt, leidend is. Wat vindt u prettig en wat misschien helemaal niet? Heel veel menselijke interacties gebeuren vanuit het onderbewuste, waarbij men handelt zonder er direct bij na te denken, dit heet intuïtief handelen. Heeft u zich weleens afgevraagd waarom u zich bij de ene persoon heel prettig voelt en bij de ander helemaal niet en dat dit gevoel al vrij direct na een ontmoeting ontstaat? Bij haptotherapie leert u bewust om te gaan met de basis van uw eigen gevoel. U leert te herkennen waarom u op een bepaald persoon op een bepaalde manier reageert en u wordt als het ware bewust gemaakt van uw eigen gevoelens en gedachten, hoe u reageert en wat wel en ook wat niet bij u past.
Haptotherapie probeert een betere verbinding te maken tussen denken en voelen.

Is haptotherapie iets voor mij?

Denkt u aan haptotherapie, dan is het belangrijk voordat de daadwerkelijke sessies beginnen duidelijk te krijgen hoe u in het leven staat en wat u graag wilt bereiken. Hierover praten we eerst uitgebreid, soms wel meerdere keren. Aan de hand hiervan stellen we een plan op met doelstellingen. Respectvol aanraken staat in de verdere sessies centraal (zowel in woord als met handen). Dit kan een goede manier zijn om u bewust te worden van uw eigen gedachten hierbij. U staat als het ware stil bij uzelf en dit kan inzicht geven in uw vaste patronen. Langzaam zullen we de ervaringen uitdiepen, zodat steeds meer uw eigen ik tevoorschijn komt en u dichter bij uw doelen komt.

Als u zich afvraagt of haptotherapie ook u op weg kan helpen om weer in contact met uzelf te komen, kom dan eens praten bij Haptotherapie Coumou in Amsterdam. Wie weet is het de eerste stap in het hervinden van de balans in uw leven.

Metatitle
Haptotherapie, is dat misschien iets voor mij? | Amsterdam

Metadescription
Als het even niet zo lekker gaat en u bent uit balans dan kan haptotherapie, die zijn basis kent in de haptonomie, u helpen uw eigen kracht te hervinden.

Social snippets

Publicatiedatum: 06-09-2019